Kuroshitsuji - recenze

5. února 2011 v 15:28 | Skullka Nika "Sealand" Elricová |  Anime a manga
KONEČNĚ! Konečně jsem se dokopala k tomu, abych sem hodila recenzi na Kuroshitsuji :D Byla psána (a taky dopsána :D) bezprostředně po tom, co jsem Kuro dokoukala (cca. pět minut na to jsem ji začala psát :D). Navíc byly použity nějaké moje dojmy z doby, kdy jsem s Kurem začínala. Objektivní to nebude, to mi věřte, kdyby šlo o nějaké anime, na které tady, v Čechách, žádná recenze není, to bych se asi snažila. Ale na Kuro jich je tu spoustu a lepších, takže mi hold ty růžové brejle na očích zůstaly :D


Ocitáme se ve viktoriánské Anglii. Setkáváme se tu s dvanáctiletým hrabětem, Cielem Phantomhivem, jehož rodiče před dvěma lety zemřeli při požáru, a který je nyní hlavou celé společnosti. A má sluhu. A co je na tom, říkáte si. Urození lidé mívají sluhy. No, jenže, jak nám napovídá název seriálu (Kuro Shitsuji - v překladu černý sluha/komorník, jak chcete), nejde o obyčejného sluhu. No vážně, nejde.

Onen sluha, Sebastian Michaelis, je totiž démon, se kterým Ciel uzavřel kontrakt - pomůže mu najít a zabít vraha jeho rodičů. Na oplátku si ale Sebastian vezme jeho duši. Jak prosté. (A taky to nápadně připomíná ono pohádkové podepisování smlouvy krví s čertem. ^^)
kuroshitsuji

K hlavní zápletce by bylo tohle všechno (vážně, kdybych řekla něco víc, byl by to spoiler :D). Celý příběh probíhá v jakémsi detektivním duchu, kdy jsou jednotlivé "případy" vždy několik epizod, většinou jsou nataženy tak přes dvě (ale například "případ" s Edwardem a Richardem byl pouze na jednu epizodu). Samozřejmě se příběh ale neomezuje pouze na hlavní dvojici - objeví se tam Cielova tetička Madame Red, potrhlý červenovlasý shinigami Grell Sutcliff (který je zamilovaný do Sebbyho, he he :D), neměně potrhlý Číňan Lau, divný hrobař Undertaker, Cielova snoubenka Elizabeth posedlá "kawaii" věcmi, inspektor ze Scotland Yardu Aberine, nebo čtveřice neschopných sloužících z Phantomhivského sídla - nešikovná služka Meirin, rovněž zamilovaná do Sebastiana, kuchař Bard, který má zvyk vyhazovat kuchyň do povětří nebo miloučký zahradník Finny. Je vám asi jasné, že s takovouhle partičkou se nudit nebudete, a to jsem ani nevyjmenovala všechny :D
kuroshitsuji

Tak, teď by měl jaksi přijít můj názor, že? :D Nuže dobrá… (vidíte, jak mě to anime zblblo? O_O)
Miluju Kuroshitsuji! Spoustě lidí se nelíbí, ale mě prostě uchvátilo. Jo aha, vy chcete objektivní hodnocení? Etto… tak dobře, pokusím se.

Zdá se mi, že v Kuru je všechno, co by mělo v správném anime být - trocha toho dramatu a deprese, slušná část komedie a přiměřené množství krve (no, jak pro koho… pro mě to začalo být v poslední době málo, musím se konečně podívat na Higurashi xD). Pokud chcete, můžete si klidně u Kuroshitsuji zafilozofovat (já bych to udělala určitě Tamu:"Ty taky filozofuješ nad vším.", ale jaksi jsme zlenivěla. :D), ale pokud nechcete, tak nemusíte, odreagovat se u toho můžete stejně dobře. ^__^
kuroshitsuji

Co nesmím opomenou je hudba. Ta mě taky naprosto uchvátila. Už jsem se někde zmiňovala o tom, že jsem snad zatím neviděla opening, který by se ke svému anime hodil tak moc, jako Monochrome no Kiss ke Kuru. Vystřídají se tam sice dva, ale takovým zvláštním způsobem - klip se změní, ale píseň zůstane stejná, pouze se vystřídá sloka. To bylo na tom právě to zajímavé (a upřímně, ten druhej je hezčí :D). První ending je naprosto dokonalý. Beccu miluju tak jako tak a i když se k anime zdánlivě nehodí (*výstražně zvedá prst* zdánlivě, jasné?), tak prostě… po scéně, ze které vás mrazí v zádech, je to geniální lék. Nana:"Jo, optimismus nade vše! ^_^" Druhý ending je taky skvělý (ale první u mě jednoznačně vede, Lacrimosa prostě není tak dobrá jako I'm Alive! :D). Je to taková zvláštní a krásná píseň, jen ten klip mě vždycky znepokojí - pohled na mrtvého Ciela (ano, v tom endingu JE mrtvej, a ne že ne, i když se sama snažím přesvědčit o opaku) je velmi deprimující. A navíc mi to připomíná Jigoku Shoujo, kterou opravdu ráda nemám :D Japonci snad mají jakousi úchylku na převážení do pekla na takovejhle lidičkách či co. Eee, no to jsem odbočila. Soundtrack jako takový je taky úžasný a hrozně se mi líbí (Kuroshitsuji se dostává do mých top anime soundracků spolu s FMA a Death Note (Nodame Cantabile je snad samozřejmost, vždyť je to anime o vážné hudbě xD)).
kuroshitsuji

Upřímně, u Kuroshitsuji jsme pociťovala známky nudy jenom občas, a to nejspíš jenom proto, že jsem se na některé díly koukala po čtvrté (neptejte se na důvod :D). Jo, a taky bych měla říct, že je to anime plné zvratů (já jsem u toho WTF? O_O dělala hodně často) a taky nám tam postupně spoustu postav umírá - sice ne jak na běžícím páse, ale stejně. A ten konec… ten konec… kdybych si na jedné stránce nezaspoilerovala tak bych fakt nevěřila, že je druhá řada a o čem má být… Nedovedu si představit, že bych dokoukala Kuro předtím, než by vznikla druhá řada… Asi bych si myslela, že je to fakt konec… ale není.

Dovolím si sem taky přidat poznámku o tom, koho z Kura mám nebo nemám ráda xD Moji oblíbenci jsou skoro všichni, ale nejraději mám Sebastiana, Grella, Finnyho a vlastně i Ciela, když se to tak vezme. :D Opravdu nemám ráda Elizabeth a pak jednu jistou osobu… ale kdybych řekla její jméno, byl by to moc velký spoiler… takže pro ty, co to viděli, řeknu: tenshi… to už byste měli vědět xD

Tak, co bych o Kuru mohla říct závěrem…
Kuroshitsuji je skvělé anime, které nejspíš má svoje chybky, ale já jsem je neviděla. Když si ho rozporcujete, zjistíte, že kromě charakterů snad na něm není nic výjimečného, nic úžasného, nic světoborného. Ale jako celek to překvapivě funguje. Sama nevím, proč se mi tak líbí. Není to anime století. Ale já ho miluju. Naprosto ^_____^

Hodnocení:
Pokud mate rádi Anglii 19. století, temnější příběhy, nadpřirozené bytosti a nečekáte nejúžasnější anime světa, nemohu nic než doporučit. A pokud snad takoví nejste, stejně myslím, že to za těch 24 epizod stojí, protože se minimálně pobavíte. A pokud by jste snad Kura neměli dost, stále vychází manga, která jde ještě mnohem dál než anime. A taky se v Japonsku hráli dva Kuroshitsuji muzikály, které s trochou štěstí najdete ke stažení nebo na youtubu, případně si je někde můžete na DVD koupit (na CDjapan.jp je maj, mám v plánu si je objednat ^^) a pak tu máme, samozřejmě, druhou řadu, na kterou se právě vrhám.
10/10

Kuru zdar!
---
Já se opravdu snažila, abych byla objektivní, ale nepovedlo se mi to, omlouvám se. Ta deprese z Kura jaksi ještě nezmizela a u druhé řady si zase říká WTF??? O_O Navíc neumím psát recenze, prostě neumím. Možná bych se víc snažila, kdyby se jednalo o nějaké anime, kdo nikdo nezná, ale jelikož na recenze na Kuro narazíte na každém kroku, trošku jsem to flákala.

Mimochodem (úplně mimo Kuro) - jedna ošklivá překladatelská skupina stáhla svůj překlad Blood+, protože se začal vysílat na Animaxu (haha, spoustu lidí stejně Animax nemá (já ho mám, ale po večerech se na něj nemůžu koukat, jelikož televizi vždycky zabere táta) a stejně se u toho nikomu nebude chtít sedět, všichni si to, pokud budou muset, stáhnou (na stažení s CZ dabingem jsem to našla), takže z toho Animax stejně nebude nic mít. Nic proti Animaxu nemám, mám ho ráda, často se na něj i koukám a ráda porovnám český a japonský dabing, ale tohle je trochu přehnaný, ne?) a já jsem ho ještě jako torrent na jedné stránce objevila. Ale potřebovala bych někoho, kdo by to stahoval taky, prosím prosím, najde se někdo? T^T *nasraná na nejvyšší stupeň*
Edit: Aha, tak ono to možná půjde stáhnout i jinak, ale nejsem si jistá, takže na mé prosbě to nic nemění :D
Edit 2: Takže mi brácha vysvětlil, že to přes ten torrent nestáhnu ani kdybych chtěla, a navíc se mi to povedlo najít na warforu, takže už se uklidním :D
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 5. února 2011 v 16:01 | Reagovat

Eeech, to neřeš, já se taky snažím být objektivní, ale u některých anime to zkrátka nejde, pro tebe je to anime Kuroshitsuji :D
Můj názor už znáš, ale recenze je pěkně napsaná, dobře se mi četla.
Hehe, já už viděla opening, které se ke svému anime hodí víc, Red Fraction od Black Lagoon :D
Co máš proti Jigoku Shoujo? Až na to věčné opakování to bylo celkem OK a konec byl super :D
K tvojí poznámce: Ještě štěstí, že podobné věci neřeším a koukám výhradně na anglický překlad :D (To bych to nebyla já, abych nezačala provokovat :D)

2 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 5. února 2011 v 17:37 | Reagovat

[1]: Heh, díky :D
No, to anime jsem zatím neviděla, takže nevím, pro mě to bylo ZATÍM tohle :D
Pouze to, že jsem si to pustila když mi bylo nějakejch deset-jedenáct a tak jsem se bála, že sem se z těch čtyř dílů vzpamatovávala dva měsíce. Až do dvanácti jsem chovala nenávist k anime (jednu dobu dokonce ke všemu kreslenýmu :D). Pak ale začala moje upírofílie, takže jsem neodolala a pustila si Vampire Knight :D
No, já mám v plánu se na pár kousků, ke kterým asi český překlad neseženu, podívat anglicky, ale pokud někde seženu český titulky, rozhodně je beru, je to pro mě jednoduší :D Ale na dabing z Animaxu se mi fakt koukat nechce, stačilo mi FMA a Death Note :D

3 Haruhi Haruhi | Web | 6. února 2011 v 0:51 | Reagovat

Ta recenze je dokonalá!Měla bych taky psát takové obsáhlé *-*
A ke Kuroshitsuji-miluji toto anime!Je tak dokonalé,prostě ten příběh,postavy,to je něco dokonalé!A ty nemáš ráda Elizabeth?Podle mě není špatná ovšem "tenshi" x_X Ble xDD
Já vím,že Kuro má děj takový,že může spoustu lidí odpudit,ale stejně patří k mým nej anime ^__^

4 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 6. února 2011 v 8:01 | Reagovat

[2]: Tak to naprav, nejlepší akční anime :D A navíc je ten opening v angličtině, takže se tomu dá rozumět, je to víceméně o hlavní hrdince (která je jedna z mých nejoblíbenějších ženských postav, muhehe, takže už zhruba víš, jaká asi bude :D)
Moje nejoblíbenější sloka:
Neumím se modlit
Takže s sebou nosím zbraň
Pro svou bezpečnost
Udělám to bez zaváhání

A tak taky činí, jenže ona to nedělá jen pro svou bezpečnost, ale taky proto, že se jí to líbí :D (Hlavně proto... A taky proto, že je to práce a ona není flákač :D)
Fakt? To se mi ještě nestalo, aby mě něco takhle traumatizovalo :D I když je fakt, že já na to koukala trochu starší... Na druhou stranu jsem jako hodně malé děcko hrála hororové hry a čuměla na horory, takže jsem vždycky byla otrlá :D
Je to docela fajn anime, ale problém je v tom, že jsem se někdy fakt nudila.
To mi povídej, dabing z Animaxu = moje noční můra :D A kdyby jenom dabing, oni mrví i titulky :D

5 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 6. února 2011 v 14:16 | Reagovat

[3]: Děkuju ^___^
Ne, že bych nějak nesnášela, ale mě se prostě nelíbilo to její chování, byla taková... no, rozmazlená je asi špatný slovo, to jsou tam všichni :D A hlavně mám do jedné své fanfiction vymyšlenou novou postavu k Cielovi, která mi je milionkrát sympatičtější :D
No jo, tenshi, to byl(a) sviňa :D Kdybych řekla, že mi byl(a) nesympatická od první chvilky co jsem ji (ho) uviděla, kecala bych, ale na konci dílu 8 už jsem pojala silné podezření :D

[4]:No jo, napravím, napravím... někdy za X let nejspíš :D
Jo, tu recenzi jsem četla, takže vím :D
No, mě to naši vždycky zakazovali, neměla sem možnost něco takovýho propašovat domů, takže mě potom vyděsilo i Hell Girl :D
Dabing ještě ujde, na ten se občas dívám i ráda (hlavně teda proto, že tam dabuje Maxián, toho naprosto miluju a Eda si s jiným dabingem ani nedokážu představit :D), ale ty titulky, to je zlo největší :D Nejenom, že pokaždý, když tu televizi zapnu já, tak tam maj titulky posunutý a místo háčků a Čárek tam jsou nějaké klikyháky, ale "Arigatou" opravdu neznamená "Jste skvělá" (to asi nebude největší kiks, ale je jedinej, kterej si zapamatovala :D)

6 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 6. února 2011 v 16:06 | Reagovat

[5]: To je mi jasné, když tak vidím tvůj Plan to watch list :D (Ne že by můj byl o moc kratší, že, ale já to eliminuju poměrně rychle :D)
Mi to naši taky zakazovali, ale já je nikdy moc nepodlouchala a když zjistili, že se nebojím, mávli nad tím rukou :D Vyděsil mě jenom jeden horor: Mumie (a nesměj se, byl to můj první a mi bylo tak 6-7 :D), pak už nic :D
Je fakt, že třeba dabing Fullmetal Achemist se mi líbí a Ed má fakt dobrý hlas, ale Death Note a to, jak komolili Nearovo jméno (Nía) a v pozadí jsem občas slyšela tlumené nadávky, to už jsem nerozdýchala :D Mi na hlasech postav záleží hodně, dokonce do takové míry, že mám své oblíbené seiyuu a někdy koukám na anime jenom proto, abych zrovna je slyšela mluvit (třeba takový Takahiro Sakurai, ten má hlas, pak taky Kamiya Hiroshi a Sawashiro Miyuki a.. no dobře, je jich hodně :D)
Já nechápu, proč dělat titulky fontem, který nepodporuje české znaky, ale lidi z Animaxu jsou zjevně chytřejší :D Lol, vždyť s tím by vyhodili každého amatérského fansubera a oni to hodí přímo do vysílání, to je drzost :D
Jo, podobných failů je tam hodně, vzpomínám na to, že jednou tam říkali : "Sayonara" a oni prý: "Děkuji." :D

7 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 6. února 2011 v 18:07 | Reagovat

[6]: Heh, Mumie... tu jsem taky viděla, když jsem byla malá, u bratrance :D Spíš jsem se u toho smála než bála :D
Heh, a já si říkala, že je nějaký divný že Near čtou jako Nia, ale tak myslela jsem, že to je pojaponštělé :D Jee, tak ty nadávky jsem neslyšela, asi je půjdu hledat :D Ale jinak mi ten dabing moc nevadil, možná je to dobře, protože jsem na to koukala po Ouranu a to bych asi nedala, když Lighta a Tamakiho dabuje stejnem člověk :D
Tak to je ještě lepší, ono to Arigato by se ještě dalo pochopit, ale tohle ne :D

8 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 6. února 2011 v 18:22 | Reagovat

[7]: No co, tehdy jsem byla ještě nevinná a milá a bůhvíco ještě, tak se nediv, že jsem se bála :D
Mi to spíš přijde jako špatně porozuměný anglický dabing, Near se přece jenom čte trochu jako "nia" s takovým tím neznělým r, oni si to špatně interpretovali a ve výsledku pořvávali po Nearovi Nío :D
Jo, najdi si to, v jedné epizodě v pozadí slyšíš "ku*va", ale teď už nevím, kde to bylo, každopádně jsem se dost nasmála :D
Heh, to bylo dost dobré zjištění, od té doby jsem už Lighta nikdy nedokázala brát vážně :D

9 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 6. února 2011 v 18:38 | Reagovat

[8]: Já se přece nedivím! :D
To je asi fakt :D
Hehe, tak to si musím někde sehnat :D
No a já právě koukala na Ouran před Death Notem :D Ale co do debilnosti jsou Tamaki i Light úplně stejní :D Nemám ráda Lighta :D

10 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 6. února 2011 v 18:48 | Reagovat

[9]: Ale smála ses :D Já to... No, ne zrovna viděla, ale CÍTILA :D Velká Katsumi tě vidí :D
Já ho taky nemám ráda, sice je chytrý, ale furt je to arogantní spratek a kdyby nebylo jeho, L by žil :D Navíc, pokud jsi četla mangu, tak tam je zobrazený jako ještě větší šmejd, protože jdou vidět i ty myšlenky, které v anime nebyly řečeny... Ale to je mi jedno, on může za smrt VŠECH mých oblíbených postav v Death Notu :D
Tamaki byl lepší než Light.

11 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 6. února 2011 v 20:18 | Reagovat

[10]: Cože? Ne, nesmála, ani náhodou! :D
To jo, mě byl ze začátku i sympatikcej, ale ten psychopat co se z něj nakonec stal... A ano, přesně, může na smrt eLa :D Čárko, tak to se fakt netěším, až si to přečtu :D
To jo, toho mám celkem i ráda, s Lightem maximálně v některých ohledech trochu sympatizuju a uznávám, že je hezkej, nic víc :D

12 Rien et Vide Rien et Vide | Web | 8. února 2011 v 19:36 | Reagovat

Nechci spoilerovat, ale Kuroshitsuji je něco, co mě hruhou sérií srazilo ze židle a myslela jsem, že budu brečet - druhá série totiž (už s náznaky v první sérii) všechno zabila Claudem a Aloisem, takže další dva krky, kteří chtějí vážené hrabátko. Oproti manze to je... Eh. Uh. Oh. To je jen můj názor. :D

13 Luc Foxie Luc Foxie | Web | 18. února 2011 v 9:27 | Reagovat

Kuro je uzasne anime, a podla mna je to velmi slusna recenzia (inu, kazdy si z toho anime zoberie nieco ine, co ho zaujalo a v Kuro bolo takych momentov vazne ze vela ^^)
Druhu seriu mam stiahnutu, s ceskym hardsubom aj, ale dokopat sa pozriet si to, ked viem ze Ash bude kaput :'(
hold, len ja mozem mat oblubene postavy Drocella a Ash :'D

a k tej ankete - na vytvarke vsetci pozerame hetaliu, a volame sa tam podla statov (inu strasne sme sa nudili a zacalo to vsetko vetou "hej taliansko" - "taliansko": pastaaaa~
a mne sa uslo prusko :'3
takze spat k ankete, preferujem vztah Rusko × Prusko, ako vieme, Rusko je semeee :'3

14 Gabrielle Beatrice Bone Michaelis van Dorcell Gabrielle Beatrice Bone Michaelis van Dorcell | 22. února 2011 v 19:03 | Reagovat

Tak vitaj no :))

15 alenka15987788 alenka15987788 | Web | 28. února 2011 v 20:20 | Reagovat

Hodně dobré

16 "Já jsem tady Vzduch!" "Já jsem tady Vzduch!" | Web | 2. března 2011 v 19:53 | Reagovat

ah, ty šaty skutečně prodávám já :D Ale o tomhle jsem neměla ani ponětí...:D musím Pet poděkovat...
...a lolitka, no, už docela dlouho teoreticky nejsem...určitě ne sweet :D spíš bych brala něco...černějšího xD

17 Auticko 001 a Sislýk Auticko 001 a Sislýk | 7. března 2011 v 16:45 | Reagovat

tfuj, tfuj :-!

18 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 8. března 2011 v 19:39 | Reagovat

Všimla jsem si, že máš tak trochu hiatus, ale neodpustím si všetečný dotaz: Nechceš se náhodou dostavit na Animefest? Protože JÁ tam budu a i s cosplayem, byla sice dřina přesvědčit rodiče, ale nakonec jedu :D

19 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 9. března 2011 v 19:49 | Reagovat

Toto trvalo, ale... jsem zpět :D Sice asi ne v plné síle, ale jsem, tak mi to odpusťte ;) :D
[12]: Já si spíš myslím, že to zabili tím, že daly do druhé série ZPÁTKY Sebbyho a Ciela... nevím, jak na tom byli ostatní, ale já jsem chtěla Monoshitsuji a ne Kuroshitsuji II... už od začátku bylo jasný, že budou vařit z vody --"

[13]: Drocella mám taky ráda, ale Ash... tfuj tfuj tfuj :D

[16]: Já jsem netušila, že seš lolitka :D  Já po roce a půl otačení začínám s lolitou :D Ty šaty jsou nádherný *-* Ale obávám se, že, jelikož jako ty sháním něco černého (ani si nekupuju bílou spodničku xD) bych je asi nevynosila (tedy ne že bych neplánovala být sweet (heh, já plánuju být snad všechno :D) ale až časem :D) a navíc bych je asi neoblíkla přes prsa --" Btw, jak dlouho už ty šaty prodáváš? :D

[18]: Na Animefest se hodlám dostavit URČITĚ! :D Pokud mě táta odmítne tam odvézt, klidně se tam dotrmácím vlakem, ale prostě tam MUSÍM! :D Cosplay? A koho? :D (Já chtěla jít za Edwarda, už jsem si dokonce koupila i hodinky... ale nakonec z toho jaksi sešlo :D Momentálně je jediné oblečení za které utrácím lolita :D No ale nikdy neříkej nikdy, že :D)

20 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 9. března 2011 v 19:50 | Reagovat

[18]: Mimochodem, co se ti stalo s blogem? O_O

21 hry-online-zdarma-superhry hry-online-zdarma-superhry | Web | 29. června 2011 v 1:36 | Reagovat

Chceš vyhrát Minibike, R/C model Ferrari, originální hru COD:Black Ops nebo MP4 přehrávač ? Koukni se na http://raketka.cz/soutez-c.-1 a zůčastni se letní soutěže raketka.cz

22 hry-online-zdarma-superhry hry-online-zdarma-superhry | Web | 24. srpna 2011 v 10:48 | Reagovat

Chceš vyhrát super telefon Nokia E7? Podívej se na http://raketka.cz/soutez-o-telefon-nokia-e7 a hlasuj(zabere to max 1 minutku) :)

23 plus size bridal gowns dresses plus size bridal gowns dresses | E-mail | Web | 9. ledna 2013 v 12:51 | Reagovat

This nice article helped me a lot! Saved the site, extremely interesting topics everywhere that I see here! I really appreciate the info, thank you.
http://www.blowdress.org/wedding-dresses-v-neck-wedding-dresses.html

24 iwc replica watch iwc replica watch | E-mail | Web | 15. ledna 2013 v 8:05 | Reagovat

Great blog! I actually love how its easy on my eyes and the info are well written. I am wondering how I can be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your rss feed which really should do the trick! Have a nice day!.
http://www.begwatches.net

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.