Gravitation (manga) - recenze

22. listopadu 2010 v 23:55 | Skullka Nika Elricová |  Anime a manga
Tak. A je to tady. Dočetla jsem Graviation a jsem plná dojmů, o které se s váma musím podělit. Takže, jdeme na to.

Šuiči Šindó hraje ve skupině, kterou si sám založil, se svým nejlepším kamarádem Hirošim Nakanem. On tam zpívá, hraje na klávesy a skládá hudbu i texty zatímco Hiro hraje na kytaru.
Když se jednoho dne vrací v noci domů, uletí mu jeho nejnovější text. Ten zvedne podivný blonďatý chlápek. Řekne Šuičimu, že nemá žádný talent a že i třeťák na základce by to napsal líp. Potom odejde. Šuičimu to vrtá v hlavě ještě dlouho poté. Nakonec to dopadne tak že mu vběhne pod auto. Onen neznámý chlap ale přesto trvá na tom, že jeho texty jsou otřesné. A Šuiči se dozvídá proč - je to totiž slavný spisovatel červené knihovny Eiri Juki. Rozhodne se, že mu ukáže že má talent a pozve ho na svůj koncert, kde dělá předskokana skupině ASK. A právě tam si jich všimne Sakano, který pracuje pro Tómu Segučiho, řediteli N-G Records, slavného nahrávacího studia. Sakano se skupiny s názvem Bad Luck (Smůla) ujme jako jejich producent - pouze však pod podmínkou, že se Šuči bude věnovat pouze zpěvu. Na klávesy v Bad Luck tedy začne hrát Noriko Ukai, členka legendární skupiny Nittle Grasper, kterou Šuiči miluje a ze které pochází jeho největší vzor - Rjuiči Sakuma.

Jenže to není vše. Šuči si uvědomuje, že k Eirimu Jukimu něco cítí. Že ho miluje. Ale Juki to očividně necítí stejně a je těžké se v jeho chování vyznat.
Nic nebude tak jednoduché, jak se zdá. Před Bad Luck se staví spoustu překážek - Hirovi rodiče co po něm chtějí aby byl lékařem místi muzikantem, Jukiho mladší bratr Tacuha, Jukiho snoubenka Ajaka, Taki Aizawa z ASK, vyšinutý manažer z Ameriky K, žárlivá Reidži, Jukího bývalý učitel Juki Kitazawa a nakonec celí Nittle Grasper, kteří se znovu dali dohromady.
Jak to nakonec dopadne se Šuičim a Jukim? Jak to bude s Bad Luck? Proč je Eiri takový, jaký je? Jak s tím vším souvisí Juki Kitazawa a proč chce Tóma Jukiho neustále bránit? A kdo je přítel a kdo se jen tak tváří? Co mají všichni tihle pošuci vlastně za lubem?
To vám neprozradím, jelikož jsem zlá a podporuju Zoner Press, takže si to musíte mazat koupit. ^^
Tak, teď přejdeme k mému názoru.
Gravitation je geniální - bezpochyby. Má skvělé charaktery, výborný příběh, spoustu vtipu a Murakami umí nádherně kreslit (což znamená - krásní bishíci *-*). Vážně, je jenom málo věcí, u kterých jsem se nasmála tak, jako u Gravitation. Například scénka s batohem v nemocnici je nezapomenutelná - kdo četl, ví. :D Gravitation je prostě super. Akorát že by bylo ještě víc super, nebýt několika věcí. A tak se dostaneme k zápornému hodnocení.
V druhé půlce se to ale trochu zvrtlo. A to s příchodem K a pokračovalo to příchodem Reidži. Jasně, chápu, že to všemožné střílení a zabíjení mělo být taky vtipné, ale například kompletní zničení nahrávacích studií laserovým útokem bylo trošku moc. Všechno má své meze. Maki Murakami to už občas přeháněla.
Ale stejně jsem se smála - od téhle mangy prostě musíte čekat, že je šílená. Jinak si ji neužijete.
Je to komedie - která si ale snaží občas hrát na drama. A to je ten další problém. Drama s komedií se slučuje hrozně, hrozně špatně, takže celkový dojem Drama X Comedy je takový nevyvážený. Ale zase - neberte Gravitation jako normální věc. Berte to jako šílenou komedii. Tu dostanete - s trochou dramatu navíc.
Mě to vadilo hlavně proto, že jsem si u některých scének říkala: Ale z toho by se přece dalo vymlátit víc!
Akorát že to by Gravitation muselo být drama, případně nějaká normální manga. Ale to ona není. Takže si nemám na co stěžovat.
No, možná na některé osoby, ale to je můj problém. Víte, v Gravitation je hrozně těž označit nějakou osobu za "tu kladnou" jelikož všichni, ač jsou jejich charaktery (Šuiči, Juki, Tóma…) často vyvedeny do extrémů, všechny se chovají lidsky - dělají chyby, mají svoje slabší chvilky. A občas se chovají jako svině. O některých z těch postav opravdu netuším, co si myslet. Vážně jsou tak zlé? Nebo jsou ve skutečnosti hodné? Je to hajzl, nebo není?
Proto jsem si za tu mangu ani nestihla udělat žádného oblíbence. Vlastně jsou to všichni a nikdo.
Přesto, Gravitation miluju. Mám k ní citový vztah, víte? Byla to moje úplně první manga, co jsem si koupila, co jsem si přečetla… Vzpomínám si, jaký mi dělalo problém číst to opačně. Vzpomínám si, jak jsem se do toho nemohla začíst. Vzpomínám si, jak jsem to potom četla pořád. A taky je to první manga, co jsem dočetla dokonce. A s tím se dostáváme ke slovu konec… Konec mangy se mi nelíbil. Fakt ne. Spoustu oho nevysvětlil. Ale stejně mě překvapil. Díkybohu, že existuje Gravitation EXtra, které si musím přečíst.

Takže… to by bylo všechno. Nevím, co bych víc napsala o svých dojmech, ani víc o příběhu, protože bych asi spoilerovala. Omlouvám se, nedokážu toho napsat víc, jsem mimo, to, že jsem dvanáct svazků přečetla za týden mi vymylo mozek. Fakt že jo.
Shrneme to:
Gravitation je super. Je vtipné, je krásné, odsýpá to, má skvělé charaktery, zamilujete si ho.
Jaké dávám hodnocení? Já nevím. Nemám ráda takové to škatulkování. To, co jsem o tom napsala, snad mluví za vše. Miluju ho. Nesahejte mi na něj, i když má své chyby.
Kupte si ho, přečtěte si ho. Anime jsem zatím neviděla, ale pochybuju, že dosáhne kvality mangy. Vypadá, že ne. Kresba mluví za vše.
Tak, teď už opravdu končím. Omlouvám se, neumím psát recenze. Ale já si nemohla pomoct, musela jsem to sepsat, i když takhle divně. Možná to časem doplním.


Skullka Nika Elric


Zdroje obrázků a zdroj obrázku použitý na avatar:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (2595)
Zobrazit starší komentáře

2501 aarp recommended canadian pharmacies aarp recommended canadian pharmacies | E-mail | Web | 27. srpna 2018 v 1:44 | Reagovat

canada drugs pharmacy

2502 no 1 canadian pharcharmy online no 1 canadian pharcharmy online | E-mail | Web | 27. srpna 2018 v 2:37 | Reagovat

meds online

2503 canada pharmacies online prescriptions canada pharmacies online prescriptions | E-mail | Web | 27. srpna 2018 v 5:56 | Reagovat

rx pharmacy

2504 ThomasHoash ThomasHoash | E-mail | Web | 27. srpna 2018 v 7:42 | Reagovat

PTHC FORUM

Give someone a thrashing clothes CP Shortclip 2018 Aristocratic Assembly

http://vvv.unoforum.pro/?0-0

Scholastic files 2000-2017SORORITY Nomination Aggregation Obsessed 1201-1500 Files Secretively showing !!! EXCEPT FOR !!!!!

Siberian Mouse Gleaning

Reciprocate representing Modelkids Dvd 1 - 44 Vernissage

Seeking Anal Series 1 - 25 On fete the the good old days showing !!!

Concupiscence after Pic Dvd 1 - 50 Infantryman showing !!! UNRESTRICTED !!!!!

2505 ThomasHoash ThomasHoash | E-mail | Web | 28. srpna 2018 v 18:39 | Reagovat

PTHC FORUM

Most beneficent CP Shortclip 2018 In the furrow Omnium gatherum

http://vvv.unoforum.pro/?0-0

Dated files 2000-2017HOLD ROOMS Impartial Omnium gatherum Unconditional 1201-1500 Files Foolish the beaten footpath showing !!! UNJUSTIFIED !!!!!

Siberian Mouse Garnering

Settle in oneself in a caricature on a yen as a replacement representing Modelkids Dvd 1 - 44 Start

In compensation Anal Series 1 - 25 Take the wind out of someone's sails !!!

Sofa an sense Pic Dvd 1 - 50 Infantryman showing !!! UNCONSTRAINED !!!!!

2506 trust pharmacy canada trust pharmacy canada | E-mail | Web | 29. srpna 2018 v 17:28 | Reagovat

legitimate online pharmacies

2507 highest rated canadian pharmacies highest rated canadian pharmacies | E-mail | Web | 29. srpna 2018 v 17:31 | Reagovat

canada online pharmacies

2508 CharlesDrawn CharlesDrawn | E-mail | Web | 29. srpna 2018 v 17:36 | Reagovat

I want acquire a pair of shoes,but I don't know which webstore is much better.
Who can give me some recommend?

2509 canada pharmacies online canada pharmacies online | E-mail | Web | 29. srpna 2018 v 20:22 | Reagovat

web medical information

2510 canada drugs online canada drugs online | E-mail | Web | 29. srpna 2018 v 22:41 | Reagovat

canadian rx pharmacy online

2511 canada online pharmacies canada online pharmacies | E-mail | Web | 29. srpna 2018 v 23:14 | Reagovat

mail order pharmacies

2512 canadian pharmacies that are legit canadian pharmacies that are legit | E-mail | Web | 29. srpna 2018 v 23:40 | Reagovat

prescription cost comparison

2513 canada pharmacy canada pharmacy | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 0:38 | Reagovat

online pharmacy canada

2514 canadian pharmacies canadian pharmacies | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 2:08 | Reagovat

canadian drug store

2515 no 1 canadian pharcharmy online no 1 canadian pharcharmy online | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 2:33 | Reagovat

drug prices comparison

2516 canada online pharmacies canada online pharmacies | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 3:05 | Reagovat

rx pharmacy

2517 Richardpuh Richardpuh | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 4:42 | Reagovat

anchor <a href=http://tfarjo.pro/>Film Streaming vf</a>

2518 Kennethsenna Kennethsenna | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 5:08 | Reagovat

wh0cd1417550 <a href=http://buylevaquin.us.org/>levaquin 500mg</a>

2519 canadian viagra canadian viagra | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 12:19 | Reagovat

northwest pharmacy

2520 canadian online pharmacy canadian online pharmacy | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 17:06 | Reagovat

canadian rx

2521 BrettspEam BrettspEam | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 17:59 | Reagovat

wh0cd385807 <a href=http://abilifycheap.us.com/>discount abilify</a>

2522 canadian viagra canadian viagra | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 20:38 | Reagovat

rx online

2523 global pharmacy canada global pharmacy canada | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 22:02 | Reagovat

best online pharmacy stores

2524 canadian pharmacies online prescriptions canadian pharmacies online prescriptions | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 22:46 | Reagovat

online pharmacy no prescription

2525 northwest pharmacy northwest pharmacy | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 23:00 | Reagovat

drugs without prescription

2526 canadian online pharmacy canadian online pharmacy | E-mail | Web | 30. srpna 2018 v 23:58 | Reagovat

buying prescription drugs canada

2527 canadian pharmacies that are legit canadian pharmacies that are legit | E-mail | Web | 31. srpna 2018 v 2:49 | Reagovat

legitimate online pharmacies

2528 canadian pharmacies that are legit canadian pharmacies that are legit | E-mail | Web | 31. srpna 2018 v 3:50 | Reagovat

pharmacy online mexico

2529 top rated online canadian pharmacies top rated online canadian pharmacies | E-mail | Web | 31. srpna 2018 v 4:46 | Reagovat

canadianpharmacy

2530 canadian pharmacy canadian pharmacy | E-mail | Web | 31. srpna 2018 v 5:51 | Reagovat

canadian rx

2531 no 1 canadian pharcharmy online no 1 canadian pharcharmy online | E-mail | Web | 31. srpna 2018 v 6:52 | Reagovat

canadian pharmacy meds

2532 northwest pharmacy northwest pharmacy | E-mail | Web | 31. srpna 2018 v 7:30 | Reagovat

online pharmacy no prescription needed

2533 no 1 canadian pharcharmy online no 1 canadian pharcharmy online | E-mail | Web | 31. srpna 2018 v 8:30 | Reagovat

price prescription drugs

2534 canada pharmacies online canada pharmacies online | E-mail | Web | 31. srpna 2018 v 8:37 | Reagovat

online pharmacy without a prescription

2535 global pharmacy canada global pharmacy canada | E-mail | Web | 31. srpna 2018 v 12:30 | Reagovat

no prior prescription required pharmacy

2536 DavidPex DavidPex | E-mail | Web | 1. září 2018 v 0:08 | Reagovat

<a href=https://razleton.com>хайп проекты 2017</a> - ivi инвестиции, вывод без вложений

2537 canadian online pharmacy canadian online pharmacy | E-mail | Web | 1. září 2018 v 6:23 | Reagovat

buy prescription drugs from canada

2538 WilliamPella WilliamPella | E-mail | Web | 2. září 2018 v 3:39 | Reagovat

<a href=https://www.coin-tradeandmine.com/category/software/>cryptocurrency software list</a> - mining melancholy, a trading town in a pastoral zone

2539 pamelalz18 pamelalz18 | E-mail | Web | 2. září 2018 v 15:53 | Reagovat

My gay pictures  
http://blackgay.net.erolove.in/?pg_silas
  black gay men gay kamasutra barry manilow gay marvin gaye biography gay cowboys

2540 jimmieit3 jimmieit3 | E-mail | Web | 3. září 2018 v 4:14 | Reagovat

Porn gay vie with  
http://gayarab.erolove.in/?profile_adonis
  gay match maker the gay test gays of daytime gay stripper eminem gay

2541 BettyCausy BettyCausy | E-mail | Web | 5. září 2018 v 5:08 | Reagovat

Welcome to your next beauty destination!
We believe in the beauty of personality. And we want everyone to get their ultimate beauty treat.
A 90-minute treatment with luminaria, horsetail and spirulina, a natural amino acid that firm a tissue with vitamins a & e and tones the skin http://bodycare.artofbeautycenter.ae/

2543 WilliamGet WilliamGet | E-mail | Web | 8. září 2018 v 20:47 | Reagovat

[URL=http://put.sibirki.com]проститутки новосибирска[/URL]
[URL=http://get.nsexy.ru]Проститутки новосибирска[/URL]
[URL=http://nsk.siblaguna.org]проститутки новосибирска[/URL]
Здравствуйте! Вас приветствует команда сайта Сибирки, сайта, на котором размещают анкеты 86% всех проституток города Новосибирска. У нас вы найдете услуги лучших девушек от недорогих путан до элитных моделей, готовых к любым вашим желаниям. Смотрите проверенных девочек и вы получите то, что видите на сайте в реальности. Качественные интим услуги в Новосибирске это лучший способ снять сексуальное напряжение – в сауне, у вас, в гостинице или апартаментах – неважно! Мы поможем вам подобрать именно тех девушек, за которыми вы пришли к нам.

2544 nellieba3 nellieba3 | E-mail | Web | 9. září 2018 v 20:21 | Reagovat

Proposal recto moved:
http://dave.web1.telrock.net

2545 Sergiobix Sergiobix | E-mail | 11. září 2018 v 22:40 | Reagovat

Analogue of Laminine AminoBoosters are 3-7 times more affordable as Laminine by LPGN. http://www.getyourboomback.com/#_l_2ox To learn how to get a product, contact me at t.+12487304178 Skype tatyana.kondratyeva2

2546 Lunix83haX Lunix83haX | E-mail | Web | 12. září 2018 v 15:29 | Reagovat

price prescription drugs

2547 RegechhaX RegechhaX | E-mail | Web | 12. září 2018 v 19:07 | Reagovat

best online pharmacy

2548 beekmomhaX beekmomhaX | E-mail | Web | 13. září 2018 v 16:17 | Reagovat

buy prescription drugs from canada

2549 beekmomhaX beekmomhaX | E-mail | Web | 13. září 2018 v 17:27 | Reagovat

costco pharmacy pricing

2550 Lunix83haX Lunix83haX | E-mail | Web | 13. září 2018 v 20:54 | Reagovat

mexican pharmacy online

2551 RegechhaX RegechhaX | E-mail | Web | 14. září 2018 v 0:23 | Reagovat

cheap drugs online

2552 RegechhaX RegechhaX | E-mail | Web | 14. září 2018 v 1:25 | Reagovat

pharmacy price compare

2553 beekmomhaX beekmomhaX | E-mail | Web | 14. září 2018 v 1:45 | Reagovat

walgreens pharmacy

2554 beekmomhaX beekmomhaX | E-mail | Web | 14. září 2018 v 5:04 | Reagovat

canadian prescription

2555 Lunix83haX Lunix83haX | E-mail | Web | 14. září 2018 v 5:44 | Reagovat

safe canadian online pharmacies

2556 RegechhaX RegechhaX | E-mail | Web | 14. září 2018 v 5:45 | Reagovat

drug price

2557 beekmomhaX beekmomhaX | E-mail | Web | 14. září 2018 v 15:11 | Reagovat

northwest pharmacy

2558 RegechhaX RegechhaX | E-mail | Web | 15. září 2018 v 5:40 | Reagovat

canadian pharcharmy online

2559 Duaneidota Duaneidota | E-mail | Web | Neděle v 20:52 | Reagovat

Удивительная, наивная и бесчеловечная правоверие всех социалистов в силу воспитания превратила наши школьные годы в сокрушение, а страну покрыла концлагерями.
Вот сочинение интересная в довесок -  <a href=http://www.svyazi.org/%D1%83%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%91%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%B1%D1%83%D1%85%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%B0%D1%83%D1%82%D1%81%D0%BE%D1%80%D1%81-%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/>свежие вакансии бухгалтера</a>

2560 guadalupeoe4 guadalupeoe4 | E-mail | Web | Úterý v 2:07 | Reagovat

Fresh lodgings after for throw:
http://rachael.w.telrock.org

2561 friedapb4 friedapb4 | E-mail | Web | Úterý v 2:57 | Reagovat

Fresh home bellhop after project:
http://jewel.blogs.telrock.org

2562 Daviddiona Daviddiona | E-mail | Web | Středa v 13:45 | Reagovat

後宮情色網-優惠多多,紅利集點,AV女優最齊全,天天更新 http://168.av-50.com/

2563 Trerie Trerie | E-mail | Web | Středa v 16:08 | Reagovat

lifestyle cialis pills
<a href=http://cialchprx.com/#>buy cialis online</a>
generic cialis best price
<a href="http://cialchprx.com/#">buy cheap cialis online</a>

2564 Canadian Pharmacy NO Canadian Pharmacy NO | E-mail | Web | Středa v 19:58 | Reagovat

compare erectile dysfunction drugs

2565 MorrisNek MorrisNek | E-mail | Středa v 22:28 | Reagovat

Женщины СНГ. Вы можете получить Гражданство Израиля. Брак с израильтянином. Можно Формальный. Гарантия 100%. Дорого. Обращаться на почту znakfortune@gmail.com

2566 Williamsog Williamsog | E-mail | Web | Čtvrtek v 7:24 | Reagovat

http://mic-shop.com/ 【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器 – 關於自有品牌揚歌-專營教學用麥克風

2567 JosephTwend JosephTwend | E-mail | Web | Čtvrtek v 13:05 | Reagovat

<a href=https://searchknife.net/>Win your dream kinfe! </a> - The most simple way to get the knife csgo, Best skins csgo

2568 canada pharmacies online prescriptions canada pharmacies online prescriptions | E-mail | Web | Čtvrtek v 22:25 | Reagovat

canadian pharmacies that are legit

2569 Chesterteelm Chesterteelm | E-mail | Web | Čtvrtek v 23:45 | Reagovat

後宮情色線上影音網 - 中文有碼 中文無碼 番號搜索 http://50-video.com

2571 top rated online canadian pharmacies top rated online canadian pharmacies | E-mail | Web | Včera v 11:56 | Reagovat

us pharmacy no prior prescription

2572 drugs for sale drugs for sale | E-mail | Web | Včera v 13:38 | Reagovat

canada drug prices

2573 trust pharmacy canada trust pharmacy canada | E-mail | Web | Včera v 15:32 | Reagovat

pharmacy online store

2574 canadian pharmacies online canadian pharmacies online | E-mail | Web | Včera v 15:47 | Reagovat

canadian drugstore online

2575 top rated online canadian pharmacies top rated online canadian pharmacies | E-mail | Web | Včera v 16:53 | Reagovat

walgreens pharmacy

2576 canadian pharmacies that are legit canadian pharmacies that are legit | E-mail | Web | Včera v 18:12 | Reagovat

mexican online pharmacies

2577 canadianpharmacy canadianpharmacy | E-mail | Web | Včera v 18:25 | Reagovat

online pharmacy usa

2578 canadian pharmacy online canadian pharmacy online | E-mail | Web | Včera v 19:06 | Reagovat

mexican pharmacies shipping to usa

2579 aarp recommended canadian pharmacies aarp recommended canadian pharmacies | E-mail | Web | Včera v 19:23 | Reagovat

pharmacy tech

2580 global pharmacy canada global pharmacy canada | E-mail | Web | Včera v 19:48 | Reagovat

pain meds online without doctor prescription

2581 canada pharmacy online canada pharmacy online | E-mail | Web | Včera v 20:13 | Reagovat

canadian pharmacy viagra brand

2582 canadian pharmacy online canadian pharmacy online | E-mail | Web | Včera v 20:31 | Reagovat

online pharmacy canada

2583 canadian viagra canadian viagra | E-mail | Web | Včera v 21:14 | Reagovat

best online pharmacies canada

2584 canadian pharmacy viagra brand canadian pharmacy viagra brand | E-mail | Web | Včera v 21:34 | Reagovat

canadian prescription drugstore

2585 canadian pharmacy viagra brand canadian pharmacy viagra brand | E-mail | Web | Včera v 22:54 | Reagovat

prescription drug cost

2586 shacuaw shacuaw | E-mail | Web | Včera v 23:02 | Reagovat

payday loans no brokers
<a href=http://paydayusaloans.com/#>personal loans online</a>
cash advance san diego
<a href="http://paydayusaloans.com/#">payday express</a>

2587 canada drug canada drug | E-mail | Web | Včera v 23:19 | Reagovat

canadapharmacyonline com

2588 canadian online pharmacies canadian online pharmacies | E-mail | Web | Včera v 23:32 | Reagovat

prescription drug

2589 global pharmacy canada global pharmacy canada | E-mail | Web | Dnes v 0:15 | Reagovat

top rated online canadian pharmacies

2590 canadian pharmacies that are legit canadian pharmacies that are legit | E-mail | Web | Dnes v 1:21 | Reagovat

buy prescription drugs without doctor

2591 canadian pharmacies online canadian pharmacies online | E-mail | Web | Dnes v 2:00 | Reagovat

canadian pharmacy uk delivery

2592 canada drugs canada drugs | E-mail | Web | Dnes v 3:31 | Reagovat

online pharmacy no prescription

2593 astefe astefe | E-mail | Web | Dnes v 4:12 | Reagovat

cash advance com
<a href=http://paydaysonlinemoney.com/#>express loans</a>
pay day lenders
<a href="http://paydaysonlinemoney.com/#">payday online loans</a>

2594 canada pharmacy canada pharmacy | E-mail | Web | Dnes v 4:52 | Reagovat

online pharmacy reviews

2595 canada pharmacy online canada pharmacy online | E-mail | Web | Dnes v 5:18 | Reagovat

canadian mail order pharmacies

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.